Клиента губи право на гаранционен сервиз на часовника, когато :

- При видими механични деформации - повреда по верижката, счупване или скъсване на каишката(верижката), надраскване на стъклото или полира на стоманата, счупени или износени патенти, промяна в покритието на корпуса и верижката ( ако не е позлата ).
- При липса на елементи от украсата и декорацията. (липса на камъни или кристали)
- При неспазване степените на водоустойчивост, които са обозначени са часовника и гаранционната карта - наличие на вода или следи от вода.
- купувача или друго неопълномощено лице е извършвал опит за отстраняване на проблема - следи по капака от отваряне на часовника, пръсти по механизма или батерията.

Степени на водоустойчивост на часовниците

1. WR 3 BAR - миене на ръце
2. WR 5 BAR - къпане - душ с умерено топла вода
3 WR 10 BAR - плитководно плуване
4. WR 20 BAR - дълбоководно плуване

ВНИМАНИЕ :

Водоустойчивостта и защитеността е относително и нетрайно понятие при часовниците. Когато часовника е изложен на екстремни дейности като активно плуване, силен удар във вода или скачане във воден басейн се създава за минималко време налягане върху часовника и поради тази причина може да се превиши многократно водоустойчивата степен, обозначена на капака на часовника и на гаранционната карта.
Всички образувани дефекти след преглед в оторизирания часовникарски сервиз на марката, ремонтните дейности на модела са за сметка на клиента.
Бутоните по корпуса и коронката за сверяване не бива да бъдат използвани в съприкосновение с вода или когато часовника е мокър. При този случай лесно би могло да влезе вода в часовника. При такъв случай гаранцията се преустановява. Водоустойчивостта по Българския Държавен Стандарт 62 (БДС-62) и (ISO 2281) е изключително нетрайна и обективна характеристика. Уплътненията на задния капак, бутоните или коронката са предмет на остаряване или износване.
След приключване на гаранционния срок, манипулацията за поддържане на водоустойчивостта е смяна на уплътненията, стъклото, коронката на часовника и тест в барокамера. Тази дейност се заплаща от клиента. Само след такъв ремонт може да се гарантира, че часовника в водозащитен.

Срок за ремонтиране на гаранционен часовник

Срока за отстраняване на проблем е от 4 до 30 календарни дни. При повреда, клиента е задължен да представи актуална гаранционна карта, която се издава при покупка на часовника.

Автентичност на часовниците

Онлайн магазин TimeX-bg.com не е вносител на марките, предлагани в сайта. Часовниците са предоставени с изключителното съгласие за продажба на фирмите вносителки на съответните марки.
Timex-bg.com не продава часовници-реплики. Всички марки са нови и оригинални по произход и гарантирани от официалните представители на съответните марки.